آنچه در این مقاله می‌‌خوانید
  • مدیر
  • ١٥٦ بازدید
  • ١٤٠٢-١٠-٠٤

تمام آنچه که بايد در خصوص ايمپلنت دندان بدانيد

 

ايمپلنت دندان يک روش جايگزيني دائمي و کامل براي دندان هاي کشيده شده است. در اين روش، يک ساختار فلزي به نام ايمپلنت در استخوان فک گذاشته مي‌شود و سپس يک پروتز دنداني بر روي آن قرار مي‌گيرد. ايمپلنت ها با دندان هاي طبيعي به طور ظاهري و عملکردي شبيه هستند و به شما اين امکان را مي‌دهند تا راحتي در جويدن را داشته باشيد و به طور طبيعي بتوانيد صحبت کنيد.


اين روش با بي حسي موضعي در مطب انجام مي شود و در برخي موارد که بيمار ترس از بي حسي يا شرايط پزشکي خاص دارد با استفاده از بيهوشي و در اتاق عمل انجام مي شود

 

براي گرفتن وقت اوليه معاينه ايمپلنت کليک کنيد

 

1. مراحل درمان: درمان با ايمپلنت دندان ممکن است به چندين مرحله تقسيم شود. اين مراحل شامل ارزيابي اوليه، جراحي ايمپلنت، بازيابي (قرار دادن پروتز دنداني) و مراقبت بعد از جراحي است. مدت زمان کل درمان ممکن است چند ماه به طول بيانجامد.

 

2. جنس ايمپلنت: ايمپلنت ها معمولاً از فلزات زيست سازگار مانند تيتانيوم ساخته مي‌شوند. تيتانيوم با استخوان همراهي مي‌کند و به طور استثنايي قادر به ادغام با استخوان مي باشد که اين امر به استحکام و پايداري ايمپلنت کمک مي‌کند.

 

3. مراقبت و بهداشت دهان: براي حفظ سلامت ايمپلنت دندان و پيشگيري از عفونت و التهاب، نياز به مراقبت و بهداشت دهان به صورت منظم داريد که شامل تميز کردن روزانه دندان ها و ايمپلنت با مسواک نرم، نخ دندان و استفاده از دهان شويه و مراجعه منظم به دندانپزشک است.

 

4. محدوديت ها: در برخي موارد ايمپلنت دندان ممکن است مناسب نباشد، مانند مواردي که استخوان فک براي جايگزيني ضعيف است يا بيماري هايي که تأثير منفي بر روي فرآيند بهبودي دارند. همچنين، عواملي مانند عدم کافي بودن ميزان استخوان ممکن است نياز به روش هاي جراحي ترميمي مانند پيوند استخوان را داشته باشد .

 

5. موفقيت ايمپلنت: موفقيت ايمپلنت دندان به عوامل متعددي بستگي دارد، از جمله کيفيت استخوان موجود در منطقه جايگزيني، کيفيت ساختار و طراحي سطحي ايمپلنت مراقبت هاي درماني و بهداشت دهان منظم و عادات سلامتي فرد، همچنين تجربه و مهارت جراح نيز نقش مهمي در موفقيت درمان ايمپلنت دندان ايفا مي‌کند.

 

6. عوارض و مشکلات ايمپلنت: هر گونه جراحي داراي ريسک ها و عوارض هستند. در صورت انجام ايمپلنت دندان، بعضي از عوارض شامل عفونت، خونريزي، درد، تورم و صدمه به عصب‌ها و استخوان ممکن است ايجاد شوند. همچنين، در صورتي که روش جراحي يا بازيابي نادرست انجام شود، مشکلاتي مانند عدم سازگاري با پروتز دنداني، تخريب استخوان و ترکيب نامناسب با دندان هاي طبيعي ممکن است رخ دهد.

 

7. هزينه: هزينه ايمپلنت دندان به عوامل مختلفي بستگي دارد، از جمله تعداد ايمپلنت هاي مورد نياز، نوع ايمپلنت، نياز به مراحل قبل و بعد از جراحي و محل جغرافيايي که در آن درمان انجام مي‌شود. هزينه ايمپلنت دندان معمولاً بالاتر از روش هاي ديگر جايگزيني دندان مانند پل و دندان مصنوعي است.


8. زمان بندي درمان ايمپلنت: هر چه فاصله زماني از دست دادن دندان و جايگزيني با ايمپلنت طولاني تر شود، ميزان تحليل استخوان فک بيشتر مي شود بنابراين بطور ايده آل بايد بلافاصله پس از کشيدن دندان جايگزيني با ايمپلنت انجام شود


البته براي انجام بلافاصله ي ايمپلنت بايد شرايط خاصي فراهم باشد.


ازجمله عدم عفونت ريشه دندان وجود استخوان کافي در ناحيه و امکان گرفتن ثبات اوليه ايمپلنت در استخوان، در غير اين صورت بايد بازه زماني 2 تا 3 ماه براي ترميم حفره استخواني ناشي از کشيدن دندان مدنظر قرار گيرد.
سپري شدن زمان بيشتراز 3 ماه باعث کاهش عرض و ارتفاع استخوان شده و امکان جايگزيني با ايمپلنت با طول و عرض مناسب کاهش مي يابد.

 

مهم است که قبل از تصميم‌گيري در مورد ايمپلنت دندان، با جراح فک مشورت کنيد. او مي‌تواند شرايط خاص شما را بررسي کند و گزينه هاي مناسب را براي شما توضيح دهد.

 

چه موقع براي کاشت ايمپلنت نياز به پيوند استخوان است؟


زمانيکه ارتفاع و عرض مناسب استخوان براي ايمپلنت موجود نباشد که به صورت کامل به شرح زير است:

 

نياز به پيوند استخوان (Bone Graft) در مواردي پيش مي‌آيد که استخوان در منطقه ايمپلنت دندان ضعيف يا کم باشد. اين موارد عبارتند از:

 

 

براي ديدن تصاوير ايمپلنت توسط دکتر مهدي غلامي کليک کنيد

 

1. کمبود استخوان: اگر استخوان در منطقه ايمپلنت دندان به اندازه کافي سالم و قوي نباشد، ممکن است نياز به پيوند استخوان باشد. کمبود استخوان مي‌تواند ناشي از عواملي مانند عفونت قبلي، جراحي قبلي، ترميمات دنداني نامناسب يا طولاني مدت، يا فقدان طولاني مدت دندان باشد.

 

2. جذب استخوان ناکافي: در برخي موارد، استخوان ممکن است به طور طبيعي جذب نکند يا سرعت جذب آن بسيار کند باشد. اين ممکن است به علت فشار بيش از حد به استخوان در زمان جايگزيني، فعاليت عفوني، استفاده از پروتز هاي نامناسب يا عوامل ديگر باشد.

 

3. عدم سازگاري استخوان: در برخي موارد، استخوان اطراف ايمپلنت ممکن است دچار تحليل شود. اين ممکن است به علت شکل و اندازه غيرمناسب ايمپلنت يا وجود نقاط ضعف و ناهمواري در استخوان باشد.

 

هدف از پيوند استخوان ايجاد محيط مناسبي براي جايگزيني ايمپلنت است. در اين روش، استخوان سالم و قوي از منطقه ديگري مانند فکين برداشته مي‌شود يا از منابع مصنوعي مانند استخوان مصنوعي يا مواد زيستي براي تقويت و افزايش استخوان استفاده مي‌شود. پس از ايجاد استخوان کافي، ايمپلنت دندان در آن ناحيه جايگزين مي‌شود.

 

تصميم در مورد نياز به پيوند استخوان و نوع روش پيوند استخوان بستگي به شرايط و ارزيابي دقيق توسط جراح فک دارد.


در بعضي موارد که تحليل استخوان بسيار شديد باشد، جراح ممکن است تصميم بگيرد بازسازي استخوان فک را با برداشتن پيوند از استخوان لگن انجام دهد. دراينصورت 4ماه بعد از پيوند استخوان امکان جايگزيني ايمپلنت وجود دارد.

 

آيا روش کاشت ايمپلنت دنداني منجر به افزايش پايداري و استحکام دندان‌هاي مجاور مي‌شود؟

 

کاشت ايمپلنت دنداني مي‌تواند منجر به افزايش پايداري و استحکام دندان‌هاي مجاور شود. وقتي يک دندان از دست مي‌رود، استخوان زير آن دندان تحت تأثير قرار مي‌گيرد و ممکن است تدريجاً جذب شود يا ضعيف شود. اين ممکن است به مرور زمان باعث از بين رفتن استحکام دندان‌هاي مجاور و ايجاد مشکلاتي مانند تغيير در موقعيت دندان‌ها و تغيير در قوس دنداني باشد.


مهم است بدانيد که موفقيت کاشت ايمپلنت و اثرات آن بر استحکام دندان‌هاي مجاور، به عواملي مانند سلامت استخوان، تکنيک جراحي، مراقبت‌هاي بعد از جراحي و رعايت دستورات پزشک بستگي دارد


تيتانيوم استفاده شده در ايمپلنت دنداني با بافت استخوان به خوبي ترکيب مي‌شود؟

 

بله، تيتانيوم که در ايمپلنت‌هاي دنداني استفاده مي‌شود، به خوبي با بافت استخوان ترکيب مي‌شود. اين فرآيند تحت عنوان Osseointegration  شناخته مي‌شود و به معناي ادغام استخوان با سطح تيتانيوم ايمپلنت است. تيتانيوم به دليل ويژگي‌هاي خاص خود، به عنوان ماده‌اي مناسب براي ايمپلنت‌هاي دنداني شناخته شده است و کاملا زيست سازگار است. بعبارتي ديگر هيچ گونه واکنشي آلرژي در بدن ايجاد نمي کند.

 

چه کساني نمي توانند از ايمپلنت دندان استفاده کنند؟


استفاده از ايمپلنت دنداني براي بسياري از افراد مناسب است، اما برخي شرايط و عوامل ممکن است اجازه استفاده از ايمپلنت را محدود کنند. مهمترين عواملي که ممکن است منجر به عدم توانايي در استفاده از ايمپلنت دنداني شوند، عبارتند از:

 

1. کمبود استخوان: براي کاشت ايمپلنت دنداني، نياز است که استخوان کافي براي پذيرش و ادغام ايمپلنت داشته باشيد. اگر استخوان کمبود داشته باشد، ممکن است نياز به روش‌هاي جراحي ترميمي مثل پيوند استخوان يا استفاده از ايمپلنت‌هاي کوتاه‌تر باشد.

 

2. بيماري‌هاي عمومي: برخي بيماري‌هاي عمومي مانند بيماري‌هاي قلبي، ديابت کنترل نشده، بيماري‌هاي ايمني و بيماري‌هاي مزمن ممکن است تأثير منفي بر فرآيند بهبودي و موفقيت ايمپلنت دنداني داشته باشند. قبل از اقدام به کاشت ايمپلنت، لازم است با پزشکان متخصص مرتبط مشورت کنيد و از وضعيت سلامت عمومي خود مطلع شويد.

 

3. عدم رعايت بهداشت دهان و دندان: اگر بهداشت دهان و دندان به درستي رعايت نشود و بيماري‌هاي لثه و عفونت دنداني وجود داشته باشد، ممکن است فرآيند استئوانيتگريشن (ادغام استخوان با ايمپلنت) به خوبي صورت نگيرد و موفقيت ايمپلنت تضمين نشود.

 

4. عوامل روانشناختي: برخي از افراد ممکن است به دلايل روانشناختي نظير ترس از جراحي يا ترس از تجربه درد، از استفاده از ايمپلنت دنداني منصرف شوند. در اين موارد مي توان جراحي ايمپلنت دنداني با بيهوشي عمومي را انجام شود.

 

از آنجا که هر مورد بر اساس وضعيت و نيازهاي فردي متفاوت است، مهم است که با جراح فک يا تيم دندانپزشکي متخصص مشورت کنيد تا وضعيت شما ارزيابي شود و بهترين راهکار براي شما تعيين شود.    

 

تاثير سيگار بر روي ايمپلنت 

 

مصرف سيگار تأثير بسيار مهمي بر روي فرآيند بهبودي و موفقيت ايمپلنت دارد. سيگار باعث ايجاد مشکلات زيادي در ارتباط با ايمپلنت مي‌شود و ممکن است باعث عدم استحکام ايمپلنت و حتي عدم موفقيت آن شود. در زير تأثير سيگار بر روي ايمپلنت را بررسي مي‌کنيم:

 

براي ديدن نمونه کارهاي ايمپلنت دنداني توسط دکتر مهدي غلامي کليک کنيد

 

1. کاهش رشد استخوان: سيگار باعث کاهش جريان خون و اکسيژن به بافت‌هاي دهان و فک مي‌شود. اين باعث کاهش رشد استخوان در ناحيه کاشت ايمپلنت مي‌شود و مي‌تواند باعث عدم استحکام و جوش خوردن ايمپلنت شود.

 

2. عفونت و التهاب: سيگار باعث کاهش قدرت سيستم ايمني بدن مي‌شود و احتمال عفونت و التهاب در ناحيه کاشت ايمپلنت را افزايش مي‌دهد. عفونت و التهاب مي‌توانند باعث عدم موفقيت ايمپلنت شده و نياز به خارج کردن آن شوند.

 

3. تأخير در بهبودي: سيگار باعث کاهش سرعت بهبودي و التيام بافت‌ها مي‌شود. اين ممکن است باعث تأخير در استحکام‌گيري ايمپلنت شود و زمان بهبودي بيشتري را مي‌طلبد.

 

4. خطر افتادن ايمپلنت: استحکام ضعيف‌تر بافت و استخوان در افراد سيگاري مي‌تواند باعث افتادن يا جابجايي ايمپلنت شود. اين مشکل مي‌تواند نياز به عمل جراحي مجدد و تعويض ايمپلنت داشته باشد.

 

با توجه به تأثيرات منفي سيگار بر روي ايمپلنت، بهترين راه براي موفقيت ايمپلنت، حداکثر مدت زمان ممکن دوري از سيگار است. اگر شما سيگاري هستيد و قصد کاشت ايمپلنت داريد، از قبل به پزشک خود اعلام کنيد تا راهنمايي‌هاي لازم را دريافت کنيد. قطع سيگار حداقل ده روز قبل از عمل و ده روز پس از آن و همچنين عدم استفاده از محصولات تنباکويي مانند پيپ و سيگار الکترونيکي نيز توصيه مي‌شود.

 

همچنين، در صورتي که قبلاً سيگار مي‌کشيده ايد و ايمپلنت کاشته‌ايد، اجراي يک برنامه ترک سيگار و مشاوره با پزشک خود مي‌تواند بهبودي و موفقيت ايمپلنت را تسريع کند. پزشک مي‌تواند راهنمايي‌هاي لازم را براي ترک سيگار و مديريت عوارض جانبي آن به شما بدهد.

 

بعد از کاشت ايمپلنت چه مواردي را بايد رعايت کرد؟

 

بعد از کاشت ايمپلنت، رعايت مراقبت‌ها و دستورالعمل‌هاي بعد از کاشت بسيار مهم است تا فرآيند بهبود صحيح و موفقيت ايمپلنت تضمين شود. در ادامه چند مورد از مهمترين مواردي که بعد از کاشت ايمپلنت بايد رعايت کنيد، ذکر شده است:

 

1. رعايت بهداشت دهاني: پس از کاشت ايمپلنت، بهداشت دهاني منظم و دقيق از اهميت بالايي برخوردار است. شما بايد دندان‌ها و ايمپلنت را دو بار در روز به مدت دو دقيقه بشوييد و از نخ دنداني و دهانشويه استفاده کنيد


2. مراقبت از غذا و مصرف مواد محرک: در روزهاي اول بعد از کاشت ايمپلنت، بايد راهنمايي‌ها و توصيه‌هاي بعد از جراحي ايمپلنت را رعايت کنيد تا فرآيند بهبودي به خوبي انجام شود و ايمپلنت به درستي استحکام بگيرد


3. فشار نياوردن بر روي ايمپلنت: در روزهاي اول بعد از کاشت ايمپلنت از خوردن مواد سفت، استفاده از مسواک الکتريکي خودداري کنيد

 

4. اجتناب از فعاليت‌هاي زياد: در روزهاي اول بعد از کاشت، بايد از فعاليت‌هاي بيش از حد فيزيکي يا ورزشي خودداري کنيد. اين ممکن است شامل برخي ورزش‌هاي خاص يا حرکاتي که فشار زيادي به دهان و فک ايجاد مي‌کنند باشد.

 

اجراي صحيح اين دستورالعمل‌ها از اهميت بالايي برخوردار است و به شما کمک مي‌کند تا فرآيند بهبودي موفقيت‌آميزي داشته باشيد و ايمپلنت به درستي استحکام بگيرد.

 

نويسنده : دکتر مهدي غلامي



پست اخیر
بهترين جراح ترميمي بيني در مشهد
بهترين جراح ترميمي بيني در مشهد
١٤٠٣-٠٨-٢٦
آنچه بايد درباره جراحي فک و بهترين جراح فک در مشهد بدانيد
آنچه بايد درباره جراحي فک و بهترين جراح فک در مشهد بدانيد
١٤٠٢-٠٨-١٤
بهترين جراح بيني استخواني در مشهد
بهترين جراح بيني استخواني در مشهد
١٤٠٣-٠٨-٠٧
جراحي بيني - صفر تا صد عمل بيني
جراحي بيني - صفر تا صد عمل بيني
١٤٠٣-٠٧-١٧
بهترين جراح بيني مشهد + نمونه کار
بهترين جراح بيني مشهد + نمونه کار
١٤٠٣-٠٧-١١
بیشتر ...