آنچه در این مقاله می‌‌خوانید
  • مدیر
  • ٧٤ بازدید
  • ١٤٠١-٠٢-٢١
در اين مقاله ميخواهيم بدانيم دندان هاي مصنوعي يا ايمپلنت دندان؟

دندان مصنوعي يا ايمپلنت؟

زماني که مي خواهيد يک يا دو دندان از دست رفته خود را جايگزين کنيد، چند گزينه براي انتخاب داريد : 1. ايمپلنت دندان 2. دندان مصنوعي   ممکنه هميشه بپرسيد خب کدوم گزينه براي من بهتره؟ بايد بگيم پاسخ به اين سوال بستگي به شرايطي داره مثل هزينه اي که مي خوايد بکنيد و مهم تر از همه ترجيه شما براي سلامت هميشگي لثه و فک چيه؟ دندان مصنوعي و کاشت ايمپلنت، هر کدوم محاسن و معايب خودشون رو دارند. پس مهم اينه که با بهترين جراح ايمپلنت در مشهد و يا دندانپزشک درباره اين موضوع مشورت کنيد همين الان مي توانيد نوبت بگيريد دندان مصنوعي و ايمپلنت دندان هردو در نهايت کار يکساني رو براي شما انجام مي دهند از جمله:
  • کمک به جويدن غذا
  • حمايت از عضلات صورت
  • بهبود وضعيت گفتار
  • بالا بردن اعتماد به نفس با ايجاد لبخندي کامل و زيباتر
با اين تفاسير تفاوت هاي مهمي بين ايمپلنت و دندان مصنوعي است که در اين مقاله سعي کرديم به آنها اشاره کنيم  

فرايند جايگذاري دندان مصنوعي در مقايسه با ايمپلنت

 
  • ايمپلنت

براي کاشت ايمپلنت در مشهد لازم است که تراکم استخوان کافي در ناحيه دندان از دست رفته وجود داشته باشد تا پايه ايمپلنت در بافت لثه و استخوان قرار گيرد کاشت ايمپلنت در سال هاي اخير و به خصوص در ميان بزرگسالان بين 55 تا 64 ساله به شدت مورد استقبال قرار گرفته است براي انجام جراحي ايمپلنت، لازم است که ريشه آسيب ديده دندان از قبل خارج شود که حفره اي به جاي ان در استخوان فک ايجاد خواهد شد. سپس پايه اي فلزي که به آن پُست مي گويند در عمق استخوان فک کاشته مي شود. روکش ايمپلنت نيز بر روي همين پايه نصب مي شود. نصب روکش زماني انجام مي شود که استخوان دربرگيرنده اباتمنت يا همان پيچ تيتانيومي، کمي رشد کند و بتواند از آن حمايت کند. ممکن است چندين ماه زمان ببرد تا پُست يا همان پايه فلزي، براي دريافت اباتمنت يعني قطعه اي که تاج دندان در آن جا مي گيرد، آماده شود. گاهي اوقات زماني که پُست کاشته مي شود، ايمپلنت جاگذاري مي شود. در آخرين مرحله، روکش ايمپلنت بر روي پايه نصب مي شود. اين روکش در حقيقت يک دندان مصنوعي است که با دندان هاي اطراف کاملاً مطابقت دارد و به اباتمنت يا پايه ايمپلنت متصل مي شود.
  • دندان مصنوعي

دندان مصنوعي يا همان پروتز دنداني متحرک، صرف نظر از اين که تراکم استخوان در فک چونه باشد، براي دهان شما طراحي و ساخته ميشود. دندان هاي مصنوعي مي توانند به صورت يک دست دندان کامل براي فک بالا يا پايين ساخته شوند و يا به صورت تکي به جاي هريک از دندان هاي از دست رفته قرار گيرند که به آن پروتز تکه اي نيز مي گويند. در صورتي که به يک دست کامل دندان مصنوعي نياز داشته باشيد، لازم است که از تمامي قسمت هاي فک بالا و پايين قالب گيري شود. متخصص معمولا قبل از اين که دندان مصنوعي را براي شما طراحي کند، لازم است که فرم قرارگيري دندان ها را بر روي هم (بايت دنداني) و همچنين تراز بودن فک بالا و پايين شما را به دقت بررسي کرده تا مطمئن شود دندان هاي مصنوعي مي توانند امکان صحبت کردن و جويد را براي شما فراهم آورند. ابتدا در لابراتوار دندانپزشکي، يک نمونه اوليه از دندان مصنوعي براي شما ساخته شده و در اختيار متخصص قرار مي گيرد. سپس آنها را در دهان قرار مي دهند تا تنظيمات لازم صورت گيرد. در آخر نيز پس از انجام تنظيمات لازم توسط متخصص، نمونه نهايي براي بيمار ساخته شده و در دهان او قرار مي گيرد. دندان هاي مصنوعي کاملا شبيه به دندان طبيعي شما ساخته مي شوند که با استفاده از نوعي چسب مخصوص بر روي لثه ها نصب مي شوند.   روند گرفتن نوبت از دکتر مهدي غلامي  

دوام و نگهداري از ايمپلنت در مقايسه با دندان مصنوعي

مراقبت از ايمپلنت نيز مانند مراقبت از دندان هاي طبيعي است و رعايت بهداشت دهان و دندان به همان صورت است. يعني روزي دوبار مسواک کردن دندان ها با يک مسواک نرم، استفاده از نخ دندان و مراجعه منظم به دندانپزشک اما براي مراقبت از دندان هاي مصنوعي، براي اين که دوام و کارايي بيشتري داشته باشند، نبايد در طول شب و هنگام خواب از آنها استفاده کنيد. بلکه بايد آنها را در آب نمک يا محلول تميز کننده مخصوص قرار دهيد. براي  مراقبت از دندان هاي مصنوعي، لازم است که روزانه آنها را از دهان خارج کرده و با مسواک مخصوص تميز کنيد. بهتر است حتي چسب هايي که بر روي لثه هايتان قرار گرفته است را نيز مسواک کنيد. همچنين از آنجا که وضعيت بايت دنداني به مرور زمان تغيير مي کند، بهتر است هر چند مدت يک بار از دندانپزشک بخواهيد که آنها را دوباره برايتان تنظيم کند. اما در مقابل، ايمپلنت دندان هميشه ثابت است و نيازي به تغيير و تنظيم دوباره ندارد مگر اين که تاج دندان ترک خورده يا بشکند.  

عوارض ايمپلنت و دندان هاي مصنوعي

با وجود اين که ايمپلنت هاي دندان بي خطر و راه حلي بسيار موثر بوده که به خوبي جاي دندان از دست رفته را پر مي کنند، اما گاهي عوارضي مثل عفونت يا اختلالات مکانيکي مثل لق شدن ايمپلنت يا ترک خوردن روکش آن وجود دارد. بر اساس تحقيقات صورت گرفته، کاشت ايمپلنت مي تواند 5 تا 10 درصد مواقع با شکست مواجه شود. عوارض دندان هاي مصنوعي:
  • دندان مصنوعي در جاي درست قرار نگيرد.
  • ايجاد زخم روي لثه ها
 

تصميم گيري براي کاشت ايمپلنت يا گذاشتن دندان مصنوعي

قبل از اين که بخواهيد تصميم بگيرد جاي خالي دندان هاي از دست رفته را با ايمپلنت پر کنيد يا با دندان مصنوعي، بهتره موارد زير را مد نظر قرار بديد.  
  • سن و سال

از آنجا که کاشت ايمپلنت يک درمان دائمي و هميشگي است، افراد زير شصت سال بيشتر راغب به انجام آن هستند. اما دندان مصنوعي مي تواند براي افراد مسن تر گزينه مناسب تري باشد. افراد مسن و سالمند که علاقه اي به روش هاي زمان بر يا تهاجمي مثل جراحي کاشت ايمپلنت ندارند، مي توانند دهه هاي باقي مانده عمر را با دندان هاي مصنوعي سر کنند.
  • تراکم استخوان

همانطور که گفته شد، براي قرار گرفتن پايه ايمپلنت در استخوان فک، نياز به قوي بودن استخوان فک وجود دارد. در صورتي که تراکم استخوان به دليل آسيب هاي مختلف، بيماري هاي لثه يا بالا رفتن سن از بين رفته باشد، ايمپلنت ممکن است گزينه مناسبي براي شما نباشد. با وجود اين که در اين موارد مي توان از پيوند استخوان نيز استفاده کرد، اما اين روش بسيار پر هزينه تر و زمان بر تر خواهد بود.
  • عملکرد دندان و احساس راحتي با آن

معمولا کاشت ايمپلنت به لحاظ ميزان راحتي و کارکرد آن حين جويدن و حرف زدن، نسبت به دندان مصنوعي ارجحيت دارد. با اين حال تحقيقي که در سال 2019 انجام گرفته است نشان مي دهد افرادي که همزمان با جراحي کاشت دندان، از دندان مصنوعي نيز استفاده مي کنند، از فرايند درمان رضايت بيشتري دارند.
  • بهداشت دهان و دندان

اگر نمي توانيد يا تمايلي نداريد که وقت زيادي را به تميز کردن و مراقبت از دندان هايتان اختصاص دهيد، ايمپلنت مي تواند درمان مناسب تري برايتان باشد؛ چرا که دندان هاي مصنوعي نياز به مراقبت ويژه دارند اما از ايمپلنت مي توانيد مانند دندان هاي طبيعي نگهداري کنيد.  

نتيجه گيري

براي اين که بتوانيد جاي دندان هاي از دست رفته تان را با يک جايگزين مناسب پر کنيد، بهتر از يک جراح ايمپلنت ماهر در مشهد و با تجربه مشورت بگيريد. ايمپلنت دندان در مشهد با وجود اين که روشي پر هزينه است، اما به خوبي مي تواند حداقل بيست سال برايتان مانند دندان طبيعي کار کند، ضمن اين که روشي دائمي است و کاملا طبيعي به نظر مي رسد و نگهداري از ان نيز درست مانند دندان هاي طبيعي است   براي کسب اطلاعات بيشتر در خصوص کاشت ايمپلنت در مشهد با بهترين دکتر ايمپلنت در مشهد دکتر مهدي غلامي در ارتباط باشيد

مرجع:

healthline    

برچسب ها :

پست اخیر
تزريق کورتون بعد از عمل بيني
تزريق کورتون بعد از عمل بيني
١٤٠٣-٠٢-٢٢
بهترين جراح زيبايي پلک (بلفاروپلاستي) در مشهد
بهترين جراح زيبايي پلک (بلفاروپلاستي) در مشهد
١٤٠٣-٠٢-١٢
گود شدن چشم بعد از بلفاروپلاستي و روش هاي درمان آن
گود شدن چشم بعد از بلفاروپلاستي و روش هاي درمان آن
١٤٠٣-٠٢-٠٣
خنديدن و گريه کردن بعد از جراحي بيني و عوارض آن
خنديدن و گريه کردن بعد از جراحي بيني و عوارض آن
١٤٠٣-٠١-٢٩
بهترين جراح شکاف کام در مشهد
بهترين جراح شکاف کام در مشهد
١٤٠٣-٠١-٢٠
بیشتر ...