ايمپلنت دندان در دوران شيوع کرونا
مقدمه
از آن جا که ويروس کرونا بيشتر از سوي قطرات موجود در هوا پخش ميشود، اين نگراني در ميان بيماران وجود دارد که بزاق آزاد شده در يک عمل دندانپزشکي، ميتواند ويروس را گسترش دهد. بسياري از مردم جهان طي دو سال گذشته از ترس ابتلا به کرونا، مراجعه به دندانپزشکي را به تعويق انداخته و مراقبتهاي درماني اين حوزه را ناديده گرفته و اکنون داراي دندانهايي نيازمند به ترميم هستند. با اين حال متخصصين مجاز به انجام درمانهاي اورژانسي و ضروري دهان و دندان شما به خصوص در صورت وجود درد مي باشند. اين مقاله درباره ايمپلنت دندان در دوران شيوع کرونا مي باشد.
آيا درمان هاي دندانپزشکي در شرايط شيوع کرونا امکان پذير است؟
برخي از اعمال دندانپزشکي مثل تراش دندان با توربين و يا جرمگيري و پوليش دندان ها با برس هاي پرداخت، باعث ايجاد آئروسل ها يا همان قطرات بزاق يا خون معلق در هوا، مي شودکه مي تواند مستقيماً پرسنل مطب را آلوده کرده و يا با نشستن روي سطحي که توسط پرسنل يا بيماران بعدي لمس مي شود، باعث انتقال ويروس شود.
از اين رو متخصصين درشرايط عادي هم موظفند تمامي بيماران را مبتلا به بيماري هاي عفوني فرض کرده و اقدامات احتياطي در زمينه کنترل عفونت را براي همه بيماران انجام دهند تا خطر انتقال بيماري هاي واگير تنفسي و خوني کاهش يابد.
از همين رو کنترل عفونت و اجراي تمهيدات ويژه در ضدعفوني، در دوره اي که ويروس کرونا شيوع دارد، اهميت ويژه اي پيدا مي کند.
همچنين اگر فکر مي کنيد که مبتلا به کرونا هستيد و نيازمند درمان فوري دندانپزشکي نيز مي باشيد،مهم است که اين را به پزشک خود اطلاع دهيد تا درباره وضعيت خاص شما تصميم بگيرد.
در اين شرايط ممکن است بتوانيد درهمان مطبي که قبلا به آن مراجعه مي کرديد؛ البته با رعايت ملاحظات خيلي بيشتر و احتياط شديدتربراي کنترل عفونت، درمان لازم را دريافت کنيد.
اقدامات احتياطي لازم حين مراجعه به دندانپزشک در شرايط شيوع کرونا
مرکز جهاني پيشگيري و کنترل بيماريها ، توصيه مي کند که قبل، حين و بعد از از مراجعه به دندانپزشک براي انجام اقدامات مختلف مثل ايمپلنت دندان يا لمينت، دست هاي خود را با آب و صابون بشوييد.
شستن دست ها حتماً بايد با آب و صابون يا توسط مواد ضدعفوني کننده انجام گيرد.
افرادي که سيستم ايمني بدن آنها ضعيف است بايد از نزديک شدن به افرادي که علائم سرماخوردگي يا آنفولانزا در آنها مشاهده ميشود خودداري کنند.
مراحل انجام کارهاي دندانپزشکي معمولاً مدت زمان زيادي طول ميکشد؛ بنابراين مجبوريد چندين ساعت در مطب دندانپزشک منتظر بمانيد.بنابراين استفاده از ماسک و دستکش را جدي بگيريد.
سعي کنيد از تماس برقرار کردن با افراد ديگر به خصوص دست دادن يا روبوسي کردن خودداري کنيد. در صورتي که فردي عطسه يا سرفه ميکند؛ حدوداً فاصله يک متري خود را با او حفظ کنيد. در صورتي که ميخواهيد با او صحبت کنيد؛ ماسک خود را از روي صورت بر نداريد. اگر بيش از دو ساعت در مطب دندانپزشک منتظر مانده ايد دستان خود را مجدداً ضدعفوني کرده و بشوييد. سعي کنيد پيش از مراجعه به منزل و شست و شو و ضدعفوني کردن دست ها، چشم، دهان و بيني خود را لمس نکنيد چون ويروس کرونا از طريق مخاط بدن به سرعت منتقل مي شود.
علاوه بر رعايت بهداشت، تغذيه مناسب و مصرف ويتامين ها و مکمل ها نيز به شما کمک مي کند تابعد از عمل جراحي کاشت ايمپلنت در مشهد، دوره ترميم و بهبودي کوتاهتري داشته باشيد و پايه ايمپلنت شما به سرعت با استخوان فک جوش بخورد.
در صورتيکه براي کاشت ايمپلنت در مشهد و لمينت به کلينيک مراجعه ميکنيد؛ حتماً از متخصص و دستياران او بخواهيد که تمام ابزارها و وسايل مورد استفاده براي عمل جراحي کاشت ايمپلنت يا گرفتن قالب براي کاشت لمينت را ضدعفوني کنند تا احتمال انتقال ويروس کرونا از بيمار قبلي به شما کاهش پيدا کند.
در صورتي که به علت جراحي
کاشت ايمپلنت، زخم باز در دهان شما وجود دارد؛ چندين بار در روز آب نمک قرقره کنيد و در صورتي که دست هاي خود را ضدعفوني نکردهايد؛ زخم خود را لمس نکنيد.
آيا کاشت ايمپلنت احتمال ابتلا به ويروس کرونا را افزايش مي دهد؟
مهمترين عاملي که احتمال ابتلا به ويروس کرونا را افزايش ميدهد ضعيف بودن سيستم ايمني بدن است. بنابراين اگر ميخواهيد عمل جراحي کاشت ايمپلنت انجام دهيد بهتر است سيستم ايمني بدن خود را تقويت کنيد تا بتواند در مقابل انواع ويروس ها مقاومت کند.
سيستم ايمني متشکل از سلولهاي خوني و ارگان هاي متعددي است که بدن را در برابر ويروس ها و بيماري هاي مختلف محافظت مي کند.
اگر به طور مکرر دچار عفونت مي شويد؛ احتمال دارد سيستم ايمني بدن شما ضعيف باشد.
در صورتي که براي کاشت ايمپلنت و لمينيت به متخصص مراجعه کرديد و جراح تشخيص داد که به عفونت دهان و دندان يا بيماري پريودنتال مبتلا هستيد؛ بهتر است تا درمان کامل عفونت و تقويت سيستم ايمني بدن خود،
کاشت ايمپلنت و لمينيت را به تعويق بيندازيد تا بدن شما قدرت کافي براي مقابله با ويروس کرونا را داشته باشد.
تشخيص ضعف سيستم ايمني قبل از کاشت ايمپلنت
افرادي که سيستم ايمني بدنشان ضعيف شده باشد، معمولاً به طور مکرر دچار عفونت مي شوند و زخم هاي بدن آنها حتي جراحات بسيار کوچک تا مدت هاي طولاني روي پوستشان باقي مي ماند و بدن آنها توانايي ترميم و بهبود زخم را ندارد.
اين افراد بايد با تغيير سبک زندگي به بدنشان کمک کنند تا سيستم ايمني خود را تقويت کرده و در برابر عفونت ها و ويروس ها و بيماريهاي مختلف ايمن شود.
عفونت هاي متداول بين افرادي که به ضعف سيستم ايمني بدن دچار هستند شامل عفونت هاي پوستي، مننژيت و برونشيت مي شود.
از ديگر دلايل ضعف سيستم ايمني بدن مي توان به وجود اختلال در سيستم ايمني بدن به علت ابتلا به بيماري هايي مثل ايدز يا ام اس، هپاتيت و غيره اشاره کرد.
التهاب ارگان هاي داخلي بدن، اختلال در گردش خون يا مشکلات هضم يا سوءهاضمه و مشکلات دفع توسط روده ها، از ساير علائم ابتلا به ضعف سيستم ايمني بدن است.
اختلالات سيستم ايمني بدن مي تواند جزئي يا بسيار حاد باشد. معمولاً اختلالات سيستم ايمني جزئي در حالت عادي توسط فرد تشخيص داده نمي شود اما به علت شيوع ويروس کرونا همه افراد بايد به دقت نحوه واکنش و پاسخ بدن خود را به عفونت ها و زخم هاي موجود بررسي کند و در صورتي که هرگونه ضعفي در سيستم ترميم و بهبود بدن مشاهده کردند؛ اقدامات لازم را براي افزايش سيستم ايمني بدن خود انجام دهند.
کاشت ايمپلنت در دوران کرونا با چه شرايطي امکان پذير است؟
چنان که پيش تر گفتيم، استفاده از قلم اولتراسونيکي که در اکثر جراحي هاي تخصصي از آن استفاده مي شود، باعث توليد ائروسل (Aerosol) مي شود و خطر ريسک انتقال ويروس کرونا را بالا مي برد. از اين رو بهتر است اين جراحي ها در اين دوران بيماري کرونا انجام نشوند و حتي ايمپلنت هاي غير ضروري را هم بهتر است به زمان ديگري موکل کرد که در شرايط بهتر با ريسک عفونت کمترانجام داد که سلامتي بيماران به خطر نيفتد.
با اين وجود اين درمان ها نيز اگر با رعايت نکاتي که عنوان شد صورت بگيرد، قابل انجام است.
اگر مرکز درماني و دندانپزشکي را به درستي انتخاب کنيد و تمام پروتکل هاي بهداشتي را رعايت کنيد هيچ مشکلي براي شما به وجود نخواهد آمد و کار درمان دندان ها به موقع و با کمترين ميزان ريسک ناشي از تاخير درمان، انجام مي شود.
چند روز بعد از تزريق واکسن کرونا ميتوان ايمپلنت انجام داد؟
به گفته متخصصان، بهتر است که کاشت ايمپلنت حدود ده تا پانزده روز بعد از تزريق واکسن انجام شود.
هنگامي که واکسن به بدن تزريق ميشود ايمني بدن پايين مي آيد و همزمان که درمان ايمپلنت شروع ميشود، ممکن است همراه با درد و بي حسي باشد که شرايط را براي شما سخت تر خواهد کرد. از اين رو، توصيه ميشود که دو هفته بعد از واکسيناسيون به دندانپزشک مراجعه کنيد تا دچار مشکل حادي نشويد.
نتيجه گيري
همان گونه که مي دانيد در ماه هاي گذشته شيوع بيماري کرونا به طور قابل توجهي افزايش پيدا کرده است و يکي از مهم ترين نکاتي که توجه به آن مي تواند سهم زيادي در قطع زنجيره ابتلا به اين بيماري داشته باشد، رعايت دستورالعمل هاي فردي در حين مراجعه به متخصص در دوران کرونا است.
در اين ميان به طور خاص بيماران، ميتوانند مشکلات دهان و دندان خود را درمان کرده و شواهد زيادي وجود دارد که اگر بهداشت دهان و دندان شما ضعيف باشد، براي ابتلا به بيماريهاي مختلف مستعدتر هستيد.
البته بايد به اين موضوع توجه داشت که اين ويروس از طريق ذرات ريز و بسيار کوچک معلق در هوا گسترش مييابد و صحبت کردن، سرفه يا عطسه در مطب دندانپزشکي همچنان ميتواند خطر انتقال بيماري را به همراه داشته باشد.
براي کسب اطلاعات بيشتر در خصوص کاشت ايمپلنت در مشهد با
دکتر مهدي غلامي در ارتباط باشيد
مشهد: احمد آباد، نبش ملاصدرا 2، ساختمان سپهر صدرا، واحد 5
تلفن همراه منشي: 09058912899
تلفن تماس : 38414605 - 051
اينستاگرام:
dr_gholami_omfs
تلگرام:
DrMahdiGholami
مرجع:
https://dentistry.co.uk/2021/01/20/covid-19-dental-implants-impact-perspectives/
https://www.smileinaday.co.uk/coronavirus-covid-19-notice-2/
https://www.westlakedentalva.com/blog/caring-for-your-dental-implants-during-covid-19
https://www.campbell-clinic.co.uk/blog/having-dental-implants-in-a-coronavirus-world
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8046341/
و هچنين بسياري از سايت هاي فارسي