آنچه در این مقاله می‌‌خوانید
  • مدیر
  • ٧٤ بازدید
  • ١٤٠١-٠٢-٢١

جراحي ايمپلنت دندان (بهترين جراح ايمپلنت دندان در مشهد)

همه چيز درباره ايمپلنت

جراحي ايمپلنت دندان، عملي است که در آن ريشه دندان ها را با پيچ هاي فلزي جايگزين مي کنند و به جاي دندان هاي کشيده شده يا آسيب ديده، دندان هاي مصنوعي قرار مي دهند؛ دندان هايي که عملکرد آنها بسيار شبيه به دندان هاي طبيعي فرد هستند. جراحي ايمپلنت يا کاشت دندان در واقع جايگزين خوبي براي دندان مصنوعي يا بريج دندان است که به خوبي در لثه جاي نمي گيرد. همچنين در صورتي که ريشه هاي طبيعي دندان از بين رفته باشد و امکان گذاشتن دندان هاي مصنوعي وجود نداشته باشد، کاشت دندان مي تواند گزينه مناسبي باشد چگونگي  انجام اين عمل، بستگي به نوع کاشت و وضعيت استخوان فک دارد. اين جراحي مي تواند به چندين روش صورت گيرد و مهمترين مزيت آن نيز پشتيباني کامل از دندان هاي جديد از طريق بهبود استخوان در اطراف ايمپلنت است. از آنجا که ترميم استخوان به زمان نياز دارد، فرايند کاشت ايمپلنت ممکن است ماه ها به طول بيانجامد.

چرا بايد ايمپلنت دندان انجام دهيم؟

کاشت دندان به اين صورت است که ريشه دندان در استخوان فک شما قرار مي گيرد، يعني جايي که قبلا دندان واقعي خودتان در آنجا قرار داشت. از آنجا که تيتانيوم موجود در پيچ ايمپلنت با استخوان فک پيوند مي خورد اين کاشت ها ديگر سُر نمي خورند، ايجاد صدا نمي کنند و باعث آسيب استخوان هم نمي شوند، اين مواد مانند دندانهاي طبيعي شما دچار پوسيدگي نيز نمي شوند. براي ايمپلنت بايد شرايط زير داشته باشيد:
  • اگر يکي از دندان هايتان يا چند تا از آنها را از دست داده ايد
  • فک شما به طور کامل رشد کرده باشد
  • استخوان کافي براي حفظ ايمپلنت داشته باشيد و يا قادر به عمل پيوند استخوان باشيد.
  • بافت هاي دهانتان سالم باشند.
  • از شرايط سلامت مطلوب برخوردار باشيد تا بهبود استخوان صورت گيرد.
  • قادر به گذاشتن دندان مصنوعي نباشيد
  • در صورتي که مي خواهيد وضعيت تکلم و گفتارتان را بهبود ببخشيد.
  • بايد بتوانيد چندين ماه به اين روند درماني متعهد باشيد.
  • اگر سيگار نمي کشيد و دخانيات مصرف نمي کنيد.
                                                                         

عوارض و خطرات ايمپلنت دندان

عمل جراحي کاشت دندان هم مثل هر عمل جراحي ديگر، مي تواند با خطراتي همراه باشد. اگرچه اين عوارض و خطرات معمولا زياد جدي نيستند، به ندرت بروز کرده و به راحتي نيزقابل درمان اند. موارد زير را مي توان از جمله اين خطرات برشمرد:
  • ايجاد عفونت در محل کاشت
  • ايجاد صدمه يا آسيب به بافت هاي اطراف؛ از جمله ساير دندان ها يا عروق خوني
  • ايجاد آسيب هاي عصبي که مي توانند باعث درد، بي حسي يا خارش و سوزش در لثه ها، لب ها يا چانه شوند.
  • ايجاد مشکلات سينوسي: زماني که کاشت هاي دنداني در فک فوقاني قرار مي گيرند، ممکن است در يکي از حفره هاي سينوس قرار گيرد .

 آمادگي هاي لازم براي جراحي کاشت ايمپلنت دندان

طي پروسه برنامه ريزي براي اين عمل، ممکن است متخصصان مختلف از جمله جراح دهان،فک و صورت، دندانپزشک متخصص درمان لثه و استخوان و بافت هاي حفاظتي دندان، دندانپزشک متخصص پروتز يا طراح دندان مصنوعي و همچنين گاهي اوقات متخصص گوش و حلق و بيني با يکديگر مشارکت داشته باشند. کاشت دندان معمولا نياز به يک يا چند عمل جراحي دارد و به همين دليل،قبل از عمل لازم است که يک ارزيابي کامل و همه جانبه که شامل مراحل زير است، صورت گيرد.
  • آزمايشات جامع دندانپزشکي: ابتدا لازم است که به کمک تصويربرداري اشعهx، تصاوير سه بعدي از فک و دهان تهيه گردد.

  • مرور تاريخچه پزشکي بيمار:بهتر است همان ابتدا درباره هرگونه سابقه بيماري و تمامي داروهاي مصرفي خود با جراح صحبت کنيد. در مواردي که دچار بيماري هاي قلبي باشيد و يا پروتز هاي ارتوپد داشته باشيد، پزشک براي جلوگيري از عفونت ممکن است قبل از عمل آنتي بيوتيک تجويز کند.

  • برنامه درماني ايمپلنت:عوامل مختلفي در طرح درماني دخيل اند از جمله اين که چه تعداد از دندان هاي شما نياز به جايگزيني دارند و يا اين که وضعيت استخوان فک و ديگر دندان هايتان چطور است.

اين عمل را به کمک بيهوشي عمومي يا موضعي انجام مي دهند و براي کنترل درد ممکن است حين عمل به بيحسي موضعي نيز نياز باشد. مي توانيد با دندانپزشک خود در مورد انتخاب گزينه هاي عمل و اين که کداميک براي شما مناسب تر است صحبت کنيد. دندانپزشک و يا جراح مي تواند بسته به نوع بيهوشي که ارائه مي دهد، در مورد رژيم غذايي يا خوردن و آشاميدن قبل از عمل نيز به شما دستوراتي بدهد.

فرايند ايمپلنت دندان و انتظارات در هر مرحله ايمپلنت:

اين عمل معمولاً به طور سرپايي انجام مي شود و فرآيند آن به شرح زير است:
  • برداشتن و کشيدن دندان آسيب ديده
  • پيوند استخوان فک (در صورت نياز)
  • جايگذاري ايمپلنت دندان
  • رشد استخوان و بهبود آن
  • قرار دادن اباتمنت يا اتصال دهنده ايمپلنت
  • قرار دادن و جايگذاري دندان مصنوعي
کل اين فرآيند ممکن است چندين ماه به طول بيانجامد که بيشترين زمان صرف بهبودي و انتظار براي رشد استخوان جديد در فک خواهد شد. بسته به وضعيت شما، مراحل مختلف عمل و همچنين ماده مورد استفاده در ايمپلنت، بعضي اقدامات و مراحل را مي توان با يکديگر ترکيب و ادغام کرد.

چه زماني نياز به پيوند استخوان در ايمپلنت وجود دارد؟

اگر استخوان فک از ضخامت کافي برخوردار نبوده و يا زيادي نرم باشد، قبل از عمل کاشت دندان نياز به پيوند استخوان وجود دارد؛ چرا که عمل جويدن فشار زيادي به استخوان فک وارد مي کند و اگر اين استخوان نتواند از ايمپلنت حمايت کند، اين عمل نتيجه بخش نخواهد بود. با پيوند استخوان، پايه محکم تري براي ايمپلنت ايجاد مي شود.چندين ماده پيوند استخوان وجود دارد که مي توان از آنها براي بازسازي استخوان فک استفاده کرد. گزينه هاي اين عمل مي تواند شامل پيوند استخوان طبيعي باشد که از ساير نقاط بدن تهيه مي شود و يا پيوند استخوان مصنوعي از جمله مواد جايگزين استخوان که مي تواند بافت حمايتي لازم را براي رشد استخوان جديد فراهم آورد. ممکن است چندين ماه طول بکشد تا استخوان پيوندي به قدر کافي رشد کرده و بتواند از ايمپلنت خفاطت کند. گاهي اوقات نياز به پيوند استخوان جزئي وجود دارد که جراح مي تواند آن را همزمان با عمل جراحي ايمپلنت انجام شود. چگونگي اين عمل بستگي بهوضعيت فک شما دارد.

جايگذاري ايمپلنت دندان

در حين جراحي،جراح براي باز کردن لثه و دسترسي به استخوان برشي ايجاد مي کند تا ايمپلنت را در آن قرار دهد. در استخوان، سوراخ هايي ايجاد مي کنندتا پيچ فلزي کاشت دندان را در آنها قرار دهند. از آنجا که اين پيچ به عنوان ريشه دندان عمل مي کند، آن را در اعماق استخوان مي کارند. در اين مرحله، جايي که دندانتان در آن قرار داشته، هنوز خالي است که در صورت نياز ميتوان از نوعي دندان مصنوعي تکي و موقتي براي حفظ ظاهر جاي خالي دندان استفاده کرد که شما مي توانيد هنگام تميز کردن دندان ها يا هنگام خواب آن را برداريد.

منتظر ماندن براي رشد استخوان

زماني که ايمپلنت فلزي در استخوان فک قرار مي گيرد، فرايند استخوان سازي يا پيوند خوردن استخوان شروع مي شود. در اين پروسه، استخوان فک رشد کرده و با سطح اسمپلنت دنداني يکي مي شود. اين فرايند که به چندين ماه زمان نياز دارد، در واقع براي دندان مصنوعي جديد شما پايه اي محکم ايجاد مي کند؛ درست همانند کاري که ريشه دندان هايتان براي دندان هاي طبيعي انجام مي دهند.

قرار دادن اباتمنت

زماني که فرايند پيوند استخواني يا همان استخوان سازي به طور کامل صورت گرفت،ممکن است نياز به جراحي دوباره براي قرار دادن اباتمنت يا همان اتصال ايمپلنت باشد؛ يعني تکه اي که در نهايت تاج دندان به آن متصل خواهد شد. اين جراحي جزئي، معمولا با بي حسي موضعي و به صورت سرپايي انجام مي شود. براي جايگذاري اباتمنت، اقدامات زير انجام مي شود:
  • جراح دوباره لثه را باز مي کند تا ايمپلنت را در آن قرار دهد.
  • اباتمنت به ايمپلنت دندان متصل مي شود.
  • بافت لثه در اطراف اباتمنت و نه در روي آن بسته مي شود.
در برخي موارد، زماني که پُست کاشته مي شود، اباتمنت به پست فلزي ايمپلنت دندان متصل مي شود؛ به اين معني که نياز به عمل مجدد نخواهد بود. از آنجا که اباتمنت از خط لثه عبور مي کند، زماني که دهانتان را باز مي کنيد، قابل مشاهده است و تا وقتي که جراح عمل جايگزيني دندان را به طور کامل انجام نداده، به همين صورت خواهد بود. بعضي افراد به دليل ظاهري که اين وضعيت ايجاد مي کند آن را دوست ندارند و ترجيح مي دهند که جايگذاري اباتمنت در يک عمل جداگانه صورت گيرد. پس از قرار دان اباتمنت، حدوداً دو هفته طول مي کشد تا لثه بهبود يابد و سپس دندان جديد بتواند جايگزين شود.

انتخاب دندان مصنوعي جديد براي ايمپلنت

زماني که لثه بهبود مي يابد، دهان و دندان هاي باقيمانده فشار بيشتري ايجاد مي کنند که باعث ايجاد تاج دندان مي شود که و دندان هاي مصنوعي را بسيار طبيعي جلوه مي دهد. تا زماني که استخوان فک براي حمايت از دندان جديد به قدر کافي قوي نشود، نمي توان تاج دندان را قرار داد. شما و دندانپزشکتان مي توانيد دندان هاي مصنوعي ثابت، متحرک و يا ترکيبي از هر دو را انتخاب کنيد.
  • دندان هاي متحرک: اين نوع دندان مصنوعي شبيه همان دندان هاي مصنوعي سنتي است که مي تواند به صورت تکي و يا يک دست کامل براي شما طراحي شود. اين دندان ها به صورت دندان مصنوعي هاي سفيد با لثه هاي پلاستيکي صورتي هستند و سوار يک قاب فلزي مي شوند که به اباتمنت ايمپلنت متصل شده و در محلي ايمن قرار داده مي شوند. براي شستشوي روزانه دهان، مي توانيد اين دندان ها را به راحتي برداريد.
  • دندان ثابت: در اين مدل، دندان مصنوعي به طور دائمي به هر يک از اباتمنت هاي ايمپلنت پيچ و متصل مي شود. اين دندان ها را نمي توانيد به هنگام خواب يا براي شستشو برداريد. در اين نوع، اغلب اوقات هر تاج دندان به ايمپلنت خود متصل مي شود. اما با اين حال از آنجا که ايمپلنت ها بسيار قوي هستند، ممکن است چندين دندان نيز با يک ايمپلننت چاگذاري شود.

مراقبت هاي بعد از ايمپلنت

عمل ايمپلنت دندان چه يک مرحله اي باشد و چه چند مرحله اي، مي تواند مشکلات و ناراحتي هايي براي بيمار ايجاد کند که موارد زير از آن جمله اند:
  • تورم و التهاب لثه و صورت بعد از عمل
  • کبودي پوست يا لثه ها
  • احساس درد در محل ايمپلنت
  • ايجاد خونريزي هاي جزئي
بعد از اين عمل معمولا نياز داريد که آنتي بيوتيک يا مسکن مصرف کنيد. اگر درد يا التهاب در روزهاي بعد از عمل ادامه پيدا کرد و يا بدتر شد، مي توانيد با جراح خود تماس بگيريد. بعد از هريک از مراحل عمل، لازم است که غذاهاي نرم تر بخوريد يا از رژيم غذايي مايع استفاده کنيد تا بافت هاي دهان بهبود يابند. معمولا براي اين عمل از بخيه هاي جزبي استفاده مي شود و در غير اين صورت نيز جراح بعد از مدتي بخيه ها را خواهد کشيد.  

نوبت دهي براي عمل بيني دکتر غلامي مشهد

نتايج عمل ايمپلنت دندان

بيشتر کاشت هاي دندان موفقيت آميز هستند. با اين حال، گاهي اوقات استخوان به قدر کافي به کاشت فلزيپيوند نمي خورد. به عنوان مثال؛سيگار کشيدن مي تواند باعث نارسايي و عوارض ايمپلنت شود. اگر استخوان قدر کافيجوش نخورد، ايمپلنت را برداشته و استخوان را تميز مي کنندتا حدود سه ماه بعد دوباره اين عمل انجام شود. در صورت رعايت موارد زير و انجام اين اقدامات، مي توانيد از کاشت هاي دنداني و همچنين باقيمانده دندان هاي طبيعي تان به خوبي مراقبت کرده و آنها را براي مدت طولاني تري حفظ کنيد:
  • بهداشت دهان و دندان را رعايت کنيد.دندان هاي مصنوعي نيز مانند دندان ها و بافت هاي طبيعي دهان و لثه ها نياز به مراقبت دارند. براي اين منظور مسواک هاي مخصوصي طراحي شده که مي تواند اطراف دندان و پست هاي فلزي را به خوبي تميز کند.
  • به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنيد. براي اطمينان از سلامت و عملکرد درست ايمپلنت هاي دنداني، بهتر است که چکاپ دهان و دندان را به طور منظم انجام دهيد و البته براي اين که بتوانيد نظافت دندان ها را به طور درست و حرفه اي انجام دهيد، نياز به توصيه هاي دندانپزشک داريد.
  • از انجام عادات آسيب زننده به دهان و دندان ها پرهيز کنيد. چويدن چيزهاي سفت مثل يخ يا آبنبات، تاج دندان را از بين مي برند. از مصرف دخانيات يا کافئين زياد که باعث جرم دندان مي شوند پرهيز کنيد. اگر عادت دندان قروچه داريد، سعي کنيد آن را ترک کنيد.
  براي کسب اطلاعات بيشتر با دکتر مهدي غلامي در مشهد در ارتباط باشيد  

مرجع:

mayoclinic
ديگر مقالات درباره جراحي ايمپلنت دندان
   

برچسب ها :

پست اخیر
تزريق کورتون بعد از عمل بيني
تزريق کورتون بعد از عمل بيني
١٤٠٣-٠٢-٢٢
بهترين جراح زيبايي پلک (بلفاروپلاستي) در مشهد
بهترين جراح زيبايي پلک (بلفاروپلاستي) در مشهد
١٤٠٣-٠٢-١٢
گود شدن چشم بعد از بلفاروپلاستي و روش هاي درمان آن
گود شدن چشم بعد از بلفاروپلاستي و روش هاي درمان آن
١٤٠٣-٠٢-٠٣
خنديدن و گريه کردن بعد از جراحي بيني و عوارض آن
خنديدن و گريه کردن بعد از جراحي بيني و عوارض آن
١٤٠٣-٠١-٢٩
بهترين جراح شکاف کام در مشهد
بهترين جراح شکاف کام در مشهد
١٤٠٣-٠١-٢٠
بیشتر ...