فرنوم ها دو نوع هستند، فرنوم لبي و زباني که گاهي اوقات اين دو نوع فرنوم ميتواند مانع عملکرد طبيعي اعضاي دهان شود، بافت سفتي هستند که عضوي از بدن را به بافت مجاورش متصل ميکنند تا مانع حرکت زياد آن شود و فرنکتومي به عمل جراحي ساده اي مي گويند که براي درمان اين مشکل انجام مي شود.
فرنوم گاهي بيش از حد کوتاه، کشيده يا سفت است و باعث محدوديت حرکتي در انجام وظايف متداولي مانند غذا خوردن و صحبت کردن ايجاد ميکند و مانع از رشد مناسب کودک ميشود و در زيبايي ظاهري نيز تاثير مي گذارد.
چند روش براي جراحي برداشتن فرنوم لب وجود دارد که آسيب کمي دارند و زخم آنها زود بهبود مي يابد قديمي ترين روش با تيغ يا قيچي جراحي است که پزشک صرفاً برشي را براي آزاد کردن فرنوم و قطع کردن آن ايجاد ميکند.
روش دوم جراحي فرنوم با ليزر است که بجاي قيچي يا تيغ از دستگاه ليزر کوچکي براي از بين بردن فرنوم استفاده ميشود که پرکاربردتر است.
فرنکتومي هم ممکن است خطراتي داشته باشد گاهي اوقات ممکن است جراحي موفقيت آميز نباشد و عمل بايد تکرار شود و يا گاهي فرنولوم مجدداً متصل ميشود. که البته اين مشکل بسيار نادر است، تا چند روز پس از جراحي دچار ممکن است دچار ناراحتي خفيفي شويد، همين طور احتمال خونريزي شديد، هماتوم و عفونت هم پس از جراحي وجود دارد، گاهي لازم است بيمار پس از فرنکتومي زبان تحت گفتار درماني قرار بگيرد تا روش استفاده صحيح از زباني را فرابگيرد که حال آزاد شده و دامنه حرکتي بيشتري دارد.
براي کسب اطلاعات بيشتر در اين زمينه با مطب دکتر مهدي غلامي در مشهد در ارتباط باشيد
آنچه در این مقاله میخوانید