وقتي بزاق در يک ناحيه صدمه ديده جمع شود و يا مجازي غدد انسداد بيايد يا آسيب وارد به مجراي غده بزاقي مثلا گاز گرفتن لب سبب پارگي مجرا و تجمع بزاق و در نتيجه تورم و درد در ناحيه درگير ميشود که به آن موکوسل مي گويند .
بيشترين ناحيه اي که درگيري ايجاد مي کند لب تحتاني است البته ممکن است در هر قسمت دهان اين آسيب به وجود بيايد مثل در سقف دهان، در لثه و زير زبان، اگر چه که با تخليه باز هم احتمال عود مجدد اين ضايعه وجود خواهد داشت اما اين ضايعه خطرناک نيست ولي مي توانيد براي درمان به دندان پزشک مراجعه کنيد و با جراحي کوچکي از بين مي رود .
شکل موکوسل به صورت نرم و گرد و گنبدي شکل قابل حرکت و بدون درد است و قطري معادل 2 تا 10 ميلي متر دارد و به رنگ نيمه روشن است.
اين ضايعه مي تواند علت هاي مختلفي داشته باشد که از مهم ترين آنها مي توان به صدمه به وسيله يک جسم و يا ضربه، عادت به گاز زدن لب خود، وجود التهاب در دهان، عفونت دهان، بيماري ليکن پلان دهاني و در اثر عوارض جانبي بعضي از داروها ايجاد شود.
چگونه مي توانيم از ابتلا به اين ضايعه جلوگيري کنيم؟
از گزيدن لب هاي خود جلوگيري کنيم، پس از هر وعده غذايي حتما مسواک و نخ دندان کنيم، از دهانشويه استفاده کنيم، به بيماري هاي دهان توجه داشته باشيم، غذا را آرام بخوريم.
براي درمان اين مشکل مي توانيد با مطب دکتر مهدي غلامي متخصص جراحي دهان، فک و صورت در مشهد به آدرس: نبش ملاصدرا ٢، ساختمان سپهر صدرا، طبقه اول، واحد ٢ و شماره تماس هاي:
05138414605، 09058912899 در ارتباط باشيد
آنچه در این مقاله میخوانید