آنچه در این مقاله می‌‌خوانید
  • مدیر
  • ٦٥ بازدید
  • ١٣٩٨-١١-٠١
براي بازسازي استخوان هاي از دست رفته يا تخريب شده جراح نيازمند جايگزين کردن بافت هاي مفقود شده است و از طريق جراحي پيوند استخوان اين کار را انجام مي دهد و بافت هاي استخواني را از ساير بخش هاي بدن مي گيرند، در مواردي براي بازسازي استخوان از دست رفته فک براي اصلاح دندان از نواحي ديگر بدن گرافت استخواني تهيه شده و در نقطه فاقد بافت کافي پيوند مي خورد . به اين ترتيب بافت پيوند خورده پس از اتصال عملکرد هايي را انتظار مي رود را انجام مي دهد و نتايج مورد نظر را ايجاد مي کند پيوند استخوان يا گرافت استخوان Bone graft ممکن است با تثبيت استخوان و استفاده از پيچ، پلاک يا نيل يا اکسترنال فيکساتور همراه باشد و يا به تنهايي استفاده شود. اين پيوند ممکن است در هر نقطه از بدن انجام شود و جراح مي تواند از استخوان هاي لگن، پا، و دنده جهت پيوند استخوان استفاده کند. در شرايط زير يک فرد نيازمند پيوند استخوان است:
  • شکستگي جزئي که براي بهبود آن نياز به پيوند استخوان است
  • شکستگي که در گذشته با پيوند استخوان بهبود نيافته و در حال حاضر نيز باعث آزار بيمار است
  • بيماري هاي مربوط به استخوان و سرطان
  • ايمپلنت هاي دنداني ( که نيازمند اعمال جراحي و جايگزيني دندان از دست رفته هستند)
انواع اين عمل عبارتند از:
  • پيوند استخوان اتولوگ
  • پيوند استخوان همراه با عروق
  • پيوند استخوان آلوگرافت
  • پيوند استخوان زنوگرافت
  جايگزين هاي پيوند استخوان يا Bone graft substitudes موادي هستند که بطور مصنوعي ساخته ميشوند. جنس اين مواد معمولا از هيدروکسي آپاتيت يعني ماده معدني اصلي سازنده استخوان است. ساختار فيزيکي اين مواد را مانند استخوان طبيعي بصورت سه بعدي و اسفنجي و با خلل و فرج ميسازند. فايده اين روش اينست که از بدن خود فرد، استخواني خارج نميشود و به اين ترتيب طول عمل جراحي کاهش يافته، خونريزي حين جراحي که در زمان گرفتن استخوان از محل دهنده بوجود ميايد ايجاد نميشود، عوارض جراحي در محل دهنده مانند عفونت زخم جراحي ايجاد نميشود. البته موفقيت اين روش در جوش دادن محل جوش نخوردگي نسبت به روش هاي استفاده از استخوان کمتر است. مواد ديگري که ميتوان از آنها در تحريک جوش خوردن استفاده کرد پروتئين هايي به نام Bone morphogenic protein هستند که با تزريق آنها در محل جوش نخوردگي ميتوان سلول هاي محل را تحريک به استخوان سازي کرد.  

خطرات جراحي پيوند استخوان:

عفونت، خونريزي، لخته شدن خون، آسيب هاي مغز و اعصاب، عفونت استخوان هاي تازه، درد، تورمو پس زدن استخوان پيوند زده شده باشد و يا ممکن است بعد از اينکه اين جراحي موفقيت آميز باشد بازهم بيمار نتيجه درستي به دست نياورد و بهبود پيدا نکند، که به دلايلي مثل بيماري هاي ديگر و استفاده از دخانيات و سن و بافت استخوان بستگي دارد. زمان بهبود عمل پيوند استخوان بسته به زخم، اندازه استخوان پيوند زده شده، و ظرفيت بيمار بين ۲ هفته تا ۳ ماه طول بکشد و تا 6 ماه بيمار نبايد فعاليت هاي سنگين ورزشي انجام دهد و رژيم غذايي سبک و خاص مختص اين عمل را رعايت کند همين طور از استعمال دخانيات بايد کاملا پرهيز شود. براي کسب اطلاعات بيشتر در اين خصوص و مشاوره کامل و دقيق در خصوص جراحي پيوند استخوان با مطب دکتر مهدي غلامي در مشهد در ارتباط باشيد.


پست اخیر
تزريق کورتون بعد از عمل بيني
تزريق کورتون بعد از عمل بيني
١٤٠٣-٠٢-٢٢
بهترين جراح زيبايي پلک (بلفاروپلاستي) در مشهد
بهترين جراح زيبايي پلک (بلفاروپلاستي) در مشهد
١٤٠٣-٠٢-١٢
گود شدن چشم بعد از بلفاروپلاستي و روش هاي درمان آن
گود شدن چشم بعد از بلفاروپلاستي و روش هاي درمان آن
١٤٠٣-٠٢-٠٣
خنديدن و گريه کردن بعد از جراحي بيني و عوارض آن
خنديدن و گريه کردن بعد از جراحي بيني و عوارض آن
١٤٠٣-٠١-٢٩
بهترين جراح شکاف کام در مشهد
بهترين جراح شکاف کام در مشهد
١٤٠٣-٠١-٢٠
بیشتر ...